Augmented Reality met Vectorworks Nomad

Augmented Reality met Vectorworks Nomad

Met behulp van de nieuwe Augmented Reality-weergavemodus op de gratis Vectorworks Nomad-app wordt in enkele korte klikken een ontwerp tot leven gewekt.

In 2017 introduceerde Apple ARKit, een slimme softwareomgeving waarmee de iOS-gebruiker computergegenereerde beelden eenvoudig over het omringende landschap heen kan schuiven. Sindsdien schoten de ARKit-compatibele apps als paddenstoelen uit de grond, maar de 3D-designers bleven wat in de kou staan. Tot nu.

AR-module

Na de uitwerking van zijn Virtual Reality-mogelijkheden, waarbij de ontwerper zijn eigen design vanuit alle mogelijke hoeken kan bewonderen, voegt Vectorworks nu ook een AR-module toe. Het implementeren van een CAD/BIM-model in de werkelijke ruimte kost geen moeite meer dankzij de eenvoudige weergavemodus in Nomad. Upload een 3D-Vectorworks-model naar de Cloud Services, kies in Nomad voor ‘View AR’, vergroot of verklein het ontwerp met enkele korte vingerbewegingen totdat het past, verplaats door de ruimte en zie hoe het design zich in de omgeving gedraagt.

Een voorlopig ontwerp is niet langer een kwestie van inbeelding voor klanten, de letterlijke verbeelding van een design toont hen immers wat er mogelijk is. Op die manier helpt de immersieve voorstelling zowel de ontwerper als de klant om te beslissen waar het anders kan of moet.

Website Vectorworks

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top