Atlas op tournee, Zwolle

Atlas op tournee, Zwolle

In het Jaar van de Ruimte organiseert het Zwols Architectuur Podium (ZAP) in samenwerking met Architectuur Lokaal een tentoonstelling naar aanleiding van de Atlas van de verstedelijking in Nederland, 1000 jaar ruimtelijke ontwikkeling (uitgave Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014).

In de Atlas en de tentoonstelling worden groei en krimp van de 35 grootste steden in Nederland inzichtelijk gemaakt aan de hand van foto’s, schilderijen en kaarten. Ook thema’s als herbestemming en binnenstedelijke transformatie komen uitgebreid aan bod. Van 10 tot en met 26 november is de tentoonstelling te bezichtigen in Zwolle, waar deze wordt uitgebreid met oude kaarten die de ontwikkeling van de stad goed laten zien. Interessant is de omslag in de ontwikkeling van de stad na de oorlog van een lineaire opbouw naar een concentrische. Ook is goed te zien dat de wijze van verbeelden, het kaartbeeld zélf, varieert door de tijd.

atl2atl4atl3atl1

Waar
Ruimtetuig, Klokkensteeg 10, Zwolle (om de hoek bij boekhandel Waanders in de Broeren). Het atelier van Ruimtetuig is van maandag tot en met zaterdag open van 9:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis en u kunt het atelier gewoon binnen lopen. 10 november tot en met 26 november 2015

www.stichtingzap.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top