ASD voor Revit – Werk sneller en makkelijker met Revit

ASD voor Revit – Werk sneller en makkelijker met Revit

Bouwkundigen die met Revit werken lopen er regelmatig tegenaan: het overweldigend aantal instelmogelijkheden, het gebrek aan kwalitatieve, Nederlandse content en een uniforme template gebaseerd op de Nederlandse Revit Standaard (NLRS). Voor die bouwkundigen is er nu ASD voor Revit.

 

Revit is overal!
Revit tref je voortaan in elke tekenkamer, architectenstudio of bouwkeet aan. Niet zo gek, gezien de uitgebreide mogelijkheden die de BIM-applicatie professionals in de bouw te bieden heeft. Met een groot arsenaal aan gereedschappen en instellingsmogelijkheden kan Revit tekeningen en documenten produceren voor praktisch elk bouwkundig, constructief of installatietechnisch project.

Het groot aantal instellingen en keuzemogelijkheden biedt veel flexibiliteit maar heeft ook een keerzijde: het kan het werken met Revit aardig ingewikkeld maken. Zo is het creëren en instellen van views, templates en families met Revit een tijdrovende klus en kan het schakelen tussen de vele vensters, dialogen en parameters erg verwarrend zijn. Het vinden van de gewenste instelling kost ook dan veel tijd. En wilt u werken volgens de uniforme tekenstandaard NLRS (Nederlandse Revit Standaard)? Helaas, de standaard bouwdelen zijn niet voorzien van deze informatie.

Revit levert ‘out-of-the-box’ geen bouwelementen die zo typerend zijn voor de Nederlandse bouw. Deze families moeten dan zelf worden gemaakt. Buiten het feit dat dit veel kennis kost en vaardigheid vergt, is het bouwen van families én deze vullen met productinformatie zelfs voor doorgewinterde ‘Reviteers’ een kostbare aangelegenheid.

ASD nu ook voor Revit!
BouwConnect, de softwaredivisie van De Twee Snoeken uit ‘s-Hertogenbosch, heeft een applicatie ontwikkeld die naadloos aansluit bij Nederlandse bouwkundigen. ASD is al jaren een succes bij gebruikers die met Arkey/Adomi werken en heeft zijn waarde dus al bewezen. Het succes van ASD voor Arkey/Adomi en de snelle opmars van Revit in de bouwsector heeft BouwConnect doen besluiten om ASD ook voor Revit te ontwikkelen. Deze versie is dan ook vanaf heden beschikbaar!

Kwaliteit door uniformiteit
ASD voor Revit maakt gebruik van vooraf gedefinieerde views -ASD Invalshoeken- die met één druk op de knop aangeroepen kunnen worden. Dit creëert structuur en eenduidigheid in tekeningen omdat ze volgens een vaste logica zijn opgebouwd en maakt uniformiteit binnen een organisatie of project kinderlijk eenvoudig. Tekeningen geproduceerd met ASD voor Revit zijn hierdoor perfect overdraagbaar en maken het samenwerken met collega’s en andere partijen een stuk aangenamer.

BCB Pro – dé Revit bibliotheek
Voor het plaatsen van Revit families en bouwdelen van Nederlandse fabrikanten maakt ASD gebruik van BouwConnect Bibliotheek Pro (BCB Pro). Dit is de grootste bouwdeelbibliotheek van Nederland, gevuld met Revit families en BIM modellen die toegepast worden voor Nederlandse bouwprojecten. De productmodellen zijn van hoge kwaliteit en uitgebreid voorzien van productinformatie. Deze informatie kan worden gebruikt voor het schrijven van bestekken, bouwkostencalculaties en bouwbesluittoetsingen. Daarnaast voorziet BCB Pro ook in 2D exportmogelijkheden van alle bouwdelen, op de gebruikelijke schaalniveaus. 2D detailleren in Revit wordt hierdoor aanzienlijk eenvoudiger. Overigens is BCB Pro ook zonder ASD te gebruiken als Revit bibliotheek.

Vereende krachten
Om de verkoop en ondersteuning van ASD voor Revit en BouwConnect Bibliotheek Pro in goede banen te leiden hebben De Twee Snoeken en CAD Accent de handen ineengeslagen. CAD Accent is Autodesk Gold Partner en toonaangevend CAD/BIM specialist op gebied van Bouw en Infrastructuur. Ze ondersteunen klanten met deskundig advies, leveren CAD software en –hardware, begeleiden implementaties en leiden jaarlijks honderden ontwerpers en tekenaars op.

Webinar
Wilt u graag meer weten over ASD voor Revit en BouwConnect Bibliotheek Pro? Volg dan de gratis webinar op 16 oktober om 10:00u.

Komt deze datum u niet gelegen? Dan is er ook nog een mogelijkheid om in te schrijven voor de webinar op 8 november om 10:00u.

ASD en de BouwConnect Bibliotheek voor Revit zijn vanaf 25 september 2018 beschikbaar.

 

 

Website BouwConnect
Website CAD Accent

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top