ARCHICAD 23 aangekondigd

ARCHICAD 23 aangekondigd

GRAPHISOFT heeft ARCHICAD 23 aangekondigd. De belangrijkste verbeteringen zijn terug te vinden in de workflow, het uitwisselen met bouwpartners en het detailniveau van BIM-modellen. Daarnaast zijn ook diverse koppelingen met externe tools uitgebreid en verbeterd.

“Dagelijkse taken zoals het opstarten van de software en het schakelen tussen projecten en weergaven, zijn flink versneld”, zegt Peter Temesvari, directeur productmanagement bij GRAPHISOFT over de nieuwe release. “We hebben de architect centraal geplaatst, waarbij de software nu reageert op de manier waarop architecten denken en werken. De verhoogde reactiesnelheid van ARCHICAD 23 is echt opmerkelijk.”

Meer detail
ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D-documentatie is er een betere weergave en zijn er meer mogelijkheden. Het nieuwe openingen-gereedschap geeft uitgebreidere mogelijkheden om openingen in een model te modelleren. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze nieuwe tool biedt een unieke workflow voor integraal uitwisselen van en werken aan openingen en sparingen.

Workflow
Het opstarten van projecten gaat sneller. Door middel van een dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden. IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat meer mogelijkheden voor geo-locatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd.

Aan ARCHICAD 23 is ook de connectie met Solibri vernieuwd. De geüpdatete add-on detecteert de aanpassingen in het ARCHICAD-model en verstuurt alleen die informatie, zodat de samenwerkingssnelheid hoger wordt. Daarnaast is ook de koppeling met de dRofus-database verbeterd en zijn er verbeteringen doorgevoerd in de koppeling met Grasshopper. Het nieuwe Grasshopper Deconstruct Component is te gebruiken voor het extraheren van oppervlaktedata van ARCHICAD-elementen als ontwerpreferentie. Dankzij deze functie worden alle gelinkte ontwerpdetails geüpdatet die zijn gemaakt met behulp van ontwerpalgoritmes in Grasshopper.

Beschikbaarheid
ARCHICAD 23 is op 4 juni gepresenteerd tijdens de Graphisoft Key Client Conference in Las Vegas en zal in september beschikbaar zijn voor de Nederlandse en Vlaamse markt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top