ArcGIS 10.6.1 en ArcGIS Pro 2.2 nu beschikbaar

26 juli 2018

Met deze releases zijn er nieuwe functies toegevoegd aan dit GIS-platform.

In ArcGIS Enterprise Sites is het mogelijk om via een drag-and-drop-functie eenvoudig websites en webpagina's te maken om kaarten, kaartlagen en apps te delen, zowel binnen als buiten de organisatie. De Slice-tool is een nieuwe exploratieve analysetool die interactief verborgen content toont.

 

Nieuw in ArcGIS 10.6.1 
Met ArcGIS Enterprise Sites is het mogelijk om door middel van een drag-and-drop functie eenvoudig websites en webpagina’s te maken om kaarten, kaartlagen en apps te delen, zowel binnen als buiten de organisatie. Via deze websites kan eenvoudig toegang verleend worden tot informatie over specifieke onderwerpen. Voor het maken van Sites is een Level 2 Named User nodig en zal deze toegevoegd moeten worden aan het Sites-team door de beheerder. Verder is het renderen van grote datasets in map en feature services in ArcGIS Enterprise 10.6.1 verbeterd. Kaarten en kaartlagen worden nu sneller ingeladen dan voorheen. Deze performance verbetering geldt uitsluitend voor services die via ArcGIS Pro 2.2 of de mapviewer worden gebruikt. Contentcategorieën kunnen nu toegepast worden op items in Portal for ArcGIS, waarmee u het sorteren, beheren en ontdekken van data in het portaal eenvoudiger maakt voor uw eindgebruikers. Daarnaast is het mogelijk om hosted vector tiles te gebruiken in offline apps en kaarten. Ook kan een vector tile kaart nu geactualiseerd worden zonder downtime. Ook is het mogelijk om items te markeren als ‘autoritatief’ of ‘verouderd’ in Portal for ArcGIS. Het label ‘autoritatief’ geeft aan dat deze data up-to-date en/of betrouwbaar is, bijvoorbeeld omdat deze data voldoet aan de voorwaarden van uw organisatie. De status ‘autoritatief’ maakt de data van uw organisatie relevanter, waardoor het item beter scoort in zoekresultaten. Er is nieuwe symbologie voor lijnen en punten beschikbaar, waaronder pijlen die de richting van rivieren en wegen kunnen aangeven. Daarnaast is de firefly-set beschikbaar voor het toevoegen van dimensies en helderheid in de kaart en is het mogelijk om met de predominant categorie en stijl grootte tot tien attributen te vergelijken. Verder is het mogelijk om apps, die gebouwd zijn met Web AppBuilder for ArcGIS of configureerbare templates, te delen met andere ArcGIS Enterprise 10.6.1-organisaties en binnen ArcGIS Online door middel van gedistribueerde samenwerkingen (Collaboration).

In ArcGIS Pro: bestaande ArcMap-functies

Veel bestaande ArcMap-functies zijn nu beschikbaar in ArcGIS Pro 2.2 Het zijn vaak kleine functies die de overstap van ArcMap naar ArcGIS Pro vergemakkelijken. Een aantal voorbeelden zijn: ondersteuning MapTips in zowel 2D- als 3D-view, Batch Geoprocessing, aparte zoomtool om met een rechthoek in te zoomen en het opvragen van coördinaten op de positie van de cursor.

Nieuwe functies in ArcGIS Pro
De Slice-tool is de nieuwste exploratieve analysetool die interactief verborgen content toont. Slice door de content in de scene door middel van vlakken of volumetrische vormen. De Slice-tool is toegevoegd aan de andere Interactive Analyses-tools onder de Analysis-tab in ArcGIS Pro. Het is vanaf nu mogelijk om verschillende type metadata te bekijken en te importeren in ArcGIS Pro. Daarnaast is het mogelijk om metadata te exporteren in XML. Bekijk wat er nog meer nieuw is rondom metadata. Data afkomstig van Autodesk’s Building Informatie Modeling (BIM) software, Revit, wordt nu ondersteund door ArcGIS Pro. Revit-modellen kunnen worden verrijkt met geografische analyses en visualisaties. Bij het maken van een scene is het nu mogelijk om direct voor een lokale of een wereldwijde scene te kiezen. Punt- en 3D-objectscenelagen met een bijbehorende kenmerkklasse kunnen worden bewerkt en daarnaast kunnen de lagen worden gesymboliseerd door gegradueerde kleuren of symbolen. Pop-ups kunnen ingezet worden op vector tile-lagen met een bijbehorende web feature layer. Het is nu mogelijk om meerdere animaties op dezelfde kaart te plaatsen. Dit kan zowel door een geheel nieuwe animatie aan te maken of door een bestaande animatie te dupliceren. Er zijn nieuwe mogelijkheden voor grafieken. Dataklok is een nieuw grafiektype.

https://www.esri.com/arcgis-blog/products/arcgis-enterprise/announcements/whats-new-in-arcgis-enterprise-10-6-1

https://enterprise.arcgis.com/en/portal/latest/administer/windows/what-s-new-in-portal-for-arcgis.htm


https://www.esri.com/arcgis-blog/products/arcgis-pro/uncategorized/arcgis-pro-2-2-now-available

Comments are closed.