Arcadis bouwt mee aan Madaster

Arcadis bouwt mee aan Madaster

Ingenieursbureau Arcadis en Madaster, het ‘Kadaster voor materialen’ tekenden dinsdag een samenwerkingsovereenkomst met als doel de eliminatie van afval in de gebouwensector.

Madaster is een onafhankelijk publiek platform dat materialenpaspoorten documenteert met als groter doel wereldwijd afval te elimineren. Dit gebeurde op de eerste dag van vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Voor particulieren, bedrijven en overheden
Madaster is een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen gedocumenteerd worden, zoals het kadaster dit organiseert voor verkaveling en grondbezit. Iedereen kan een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en staat onder toezicht van de Madaster Foundation. De organisatie bevordert het hergebruik van bestaand materialen en investeren in slimme ontwerpen om hergebruik van materialen te ondersteunen en afval te elimineren. “Dankzij samenwerking met een wereldwijd opererend ingenieursbureau als Arcadis wordt het gebruik van materialenpaspoorten zowel nationaal als internationaal gestimuleerd. Arcadis biedt gebruikers van het platform waardevolle informatie op het gebied van digitale innovatie en kostenbeheer. Dit kan het maken van bepaalde strategische afwegingen aanzienlijk vergemakkelijken”, zegt Martijn Oostenrijk, directeur van Madaster Services in een nieuwsbericht van Arcadis. “Duurzaamheid is belangrijk binnen Arcadis omdat wij de wereld ook voor volgende generaties leefbaar willen houden’’, aldus Niels van Geenhuizen, verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen Arcadis, in hetzelfde bericht. “We zoeken voor onze klanten naar de meest duurzame oplossingen. Het hergebruik en nadenken over toekomstig materiaalgebruik maakt daar deel van uit. Daarom zijn we enthousiast over onze samenwerking met Madaster. Het is een vervolgstap in het streven om de sector verder te verduurzamen.’’

 

 

Website Arcadis

Website Madaster

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top