Antea Group en Centric investeren in drone-technologie Sky Survey

7 maart 2018

De eerste participatie van het nieuwe start-up stimuleringsbedrijf van Antea Group en Centric - CAG Ventures - is een feit.

CAG Ventures biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. Idee is dat de samenwerking met start-ups en scale-ups nieuwe producten en markten ontwikkelt én het innoverend vermogen versnelt. Per jaar zijn er drie pitchrondes waar start-ups zich kunnen presenteren. “Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van drone technologie. Drone inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de met drones verzamelde data veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten”, vertelt Erik Deuring, projectmanager assetmanagement bij Antea Group.

Over Sky Survey bv

Sky Survey bv is een professionele organisatie gespecialiseerd in promotionele opnames, visuele en thermische inspecties door gebruik van een drone. Het bedrijf werkt met de UAS FALCON 8 en de DJI INSPIRE 1. Het team van Sky Survey b.v. bestaat uit gebrevetteerde vliegers en leden met jarenlange ervaring in QHSE, Onshore en Offshore- en luchtvaartindustrie.

Voordelen van inzet drones

Drone-inspecties zijn veilig en kostenefficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet langer nodig. Een windmolen is korter buiten bedrijf en een brug blijft tijdens inspectie gewoon voor verkeer toegankelijk. Drones maken scherpe foto en video beelden en doen in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over heel grote oppervlaktes.

Product-marktcombinaties

Sky Survey is als high-end expert in drone-inspecties nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones in de openbare ruimte. Jesse Don, directeur Sky Survey BV vertelt: ‘Voor Sky Survey is de participatie van Antea Group/CAG Ventures een mooie mogelijkheid om unieke product-marktcombinaties aan te bieden. We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. We verwachten met onze samenwerking de afzetmarkt voor commerciële drone operaties enorm te vergroten.‘

Website CAD Ventures

Website Antea Group

Comments are closed.