Agrifood meets Geo, 2e editie

Agrifood meets Geo, 2e editie

Na een succesvolle eerste editie vindt op donderdag 27 september 2018 de tweede editie plaats van Agrifood meets Geo bij de HAS in ‘s-Hertogenbosch.

Het doel van deze dag is om nieuwe inzichten en oplossingen te delen en bespreken op het gebied van geodata in de agrarische sector en het voedselsysteem. Iedereen met interesse in geo-ICT in de agrifood sector is welkom. Het evenement brengt verschillende partijen bij elkaar: professionals, studenten, boeren en tuinders. Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal sprekers, onder anderen Willem-Jan van den Heuvel (Research Director, Jheronimus Academy of Data Science) en Lara Plandsoen (Blockchain Consultant, IBM). In de middag worden er brainstormsessies gehouden over mogelijke toepassingen en wordt er afgesloten met een netwerkborrel.

Wat zijn geodata?
De agrifoodsector digitaliseert en dataficeert in hoog tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Met slimme geologistiek en -marketing kunnen voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Geodata kunnen boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het verbeteren van bedrijfsprocessen en verbinden met de omgeving. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders zuiniger kunnen omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen.

 

Meld je aan
Het evenement wordt georganiseerd door ZLTO, Ruimteschepper en HAS. De dag start om 09:00 uur en rond 16:00 uur vindt er ter afsluiting een netwerkborrel plaats.

Website Agrifood meets Geo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top