Aanbesteding: testbed voor integratie van geo-informatie in het web

Aanbesteding: testbed voor integratie van geo-informatie in het web

Om hergebruik van open data een impuls te geven, organiseert Geonovum, in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu een testbed.

In dit testbed wil Geonovum onderzoeken hoe geo-informatie geïntegreerd kan worden in het eco-systeem van het web. Bedrijven kunnen tot medio oktober 2015 inschrijven op deze aanbesteding.

Open data

Geonovum wil dat geo-informatie wordt gebruikt. De publieke sector produceert een aanzienlijke hoeveelheid geo-informatie die zij vrijgeeft als ‘open data’. Veel van die data is interessant voor hergebruik door anderen, die niet per definitie gespecialiseerd zijn in het verwerken van geo-informatie. Daarmee blijft een deel van de potentie van deze gegevens onbenut.

Het web als distributiekanaal

Om geo-informatie voor een grotere groep mensen bruikbaar te maken, ziet Geonovum het web als een belangrijk distributiekanaal. Is het mogelijk om geo-informatie integraal onderdeel te maken van het web? Hoe doe je dat op zo’n manier dat webontwikkelaars deze gegevens gemakkelijk kunnen oppakken voor hergebruik? En op een manier waardoor geo-informatie eenvoudig met andere soorten gegevens op het web verbonden kan worden? In het testbed staan vier onderzoeksvragen centraal:Moderne manieren om geo-informatie te publiceren

  • Een praktisch platform voor publicatie van geo-informatie
  • Doorzoekbare geo-informatie, gebruik makend van het ecosysteem van het web en linked data
  • Geo-informatie op het web, gebruikmakend van de huidige infrastructuur

Geonovum nodigt zowel de web- als de geo-community uit om in dit testbed een bijdrage te leveren aan toegankelijke en bruikbare geo-informatie. Per onderzoeksvraag is een budget van 25.000 euro beschikbaar.

www.geonovum.nl/invitationtotender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top